Haaveiletko 50-luvun vintagetyylistä, etkä tiedä mistä aloittaa? Nappaa tästä itsellesi vinkit!

Haaveiletko 50-luvun vintagetyylistä, etkä tiedä mistä aloittaa? Nappaa tästä itsellesi vinkit!

On hienoa, että olet kiinnostunut 50-luvun vintagetyylisistä vaatteista. Tässä on muutamia vinkkejä auttamaan sinua saavuttamaan haluamasi retro-ilme:

Tutki aikakautta: Aloita perehtymällä 50-luvun muotiin. Selaa vanhoja valokuvia, elokuvia ja aikakauden muotilehtiä saadaksesi käsityksen siitä, millaisia vaatteita tuona aikana käytettiin.

Siluetti ja leikkaukset: 50-luvun muoti tunnetaan naisellisista ja korostetusta siluetista. Hameet olivat yleensä leveähelmaisia ja vyötäröltä kapeita (A-linjaiset tai täyskellohameet). Puseroiden ja mekkojen yläosat korostivat usein vyötäröä ja olkapäitä.

Materiaalit ja kuviot: Valitse materiaaleiksi esimerkiksi puuvilla, villasekoitteet ja silkki. Yleisiä kuviota olivat esimerkiksi kukat, pilkut ja raidat. Voit myös harkita vintage-kankaiden etsimistä, jos haluat luoda aitoa 50-luvun tunnelmaa.

Värit: 50-luvun väripaletti oli monipuolinen, mutta pastellit ja kirkkaat värit olivat suosittuja. Pidä silmällä vaaleanpunaista, minttua, vaaleansinistä, keltaista ja punaista.

Asusteet: Asusteet ovat olennainen osa vintagetyyliä. Valitse suuret aurinkolasit, helminauhat, huivit, hansikkaat, hiuspinnit ja kukkakoristeet hiuksiin. Myös retrohenkiset kengät ja laukut viimeistelevät asun.

Hiukset ja meikki: 50-luvun hiusmuoti oli usein kiiltävää ja huoliteltua. Kokeile kiharoita, kampauksia, kuten pin-up-tyylisiä rullakampauksia. Meikissä suosittiin vahvoja huulia ja korostettuja silmiä. Punaiset huulet ja siipirajaukset muodostivat klassisen 50-luvun meikkilookin.

Kirpputorit ja vintage-kaupat: Etsi vintagetyylisiä vaatteita kirpputoreilta, second hand -kaupoista ja erikoistuneista vintage-kaupoista. Näistä paikoista voit löytää aidosti vanhoja vaatteita tai moderneja vaatteita, jotka on suunniteltu näyttämään retroilta.

Oma tyyli: Muista sovittaa 50-luvun elementit omaan tyyliisi. Voit yhdistää vintage-vaatteita nykyaikaisiin vaatteisiin ja asusteisiin luodaksesi ainutlaatuisen ilmeen.

Ompele itse: Jos sinulla on ompelutaitoja, harkitse vintage-tyylisen vaatteen ompelemista itse. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden valita haluamasi materiaalit, kuviot ja leikkaukset.Itseluottamus: Tärkeintä on, että tunnet olosi mukavaksi ja itsevarmaksi valitsemissasi vaatteissa. 

Vintagetyyli on hauska tapa ilmaista omaa persoonallisuutta ja kunnioittaa menneitä aikoja.Muista, että vintagetyyli voi olla monipuolista, ja voit muokata sitä omien mieltymystesi mukaan. Innostuksesi ja luovuutesi avulla voit luoda upean 50-luvun retroilmeen!


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.