KESÄJUHLIJAN PUKEUTUMINEN

Monelle kesäaika tuo tullessaan monenlaisia tilaisuuksia: on häitä, rippijuhlia, ylioppilasjuhlia, syntymäpäiviä ja muita tapahtumia jos jonkinlaisia. Keväisin ja kesäisin juhlat heräävät henkiin pimeän talven jälkeen. Tässä vaiheessa katse kääntyykin kohti vaatekaappia -Apua, kun ei ole mitään, mitä laittaisi päälleen.


Miten pukeutua juhlan mukaisesti?


Virallisimpia tilaisuuksia varten on hyvä huomioida pukukoodi, jos sellainen on kutsussa ilmoitettu. Tämä on hyvä pitää mielessä jo ihan kunnioittaakseen juhlien järjestäjää. Juhliin pukeutuminen saattaa aiheuttaa päänvaivaa, mutta pukukoodin tarkoitus on kertoa, miten juhlaan toivotaan pukeuduttavan. Jos juhlat sisältävät osuuden kirkossa, niin on hyvä muistaa, että hartiat ja liian antava etumus tulisi peittää huivilla tai jakulla siksi aikaa, kun ollaan kirkossa.

Kesäaikaan järjestetyt juhlat ovat useasti päivätilaisuuksia, eli juuri niitä häitä, rippijuhlia jne. Näissä voidaan pukeutua vaaleisiin, pirteisiin ja ihaniin kukkaisiin kuoseihin. Myös miehet voivat pukeutua vaaleampiin sävyihin, esim. pikkutakkiin ja suoriin housuihin, jos pukukoodissa ei erikseen mainita tummaa pukua.

Juhlat saattavat olla suunniteltu myös jonkin teeman ympärille, kuten esimerkiksi viime aikoina on ollut paljon 50-luvun tai fiftari-teemaisia syntymäpäiviä. Juhlapaikat ovat koristeltu teeman mukaisesti ja vieraiden odotetaan pukeutuvan samaan tyyliin. Puuvillakankaiset kellomekot ovat erinomainen valinta tämän tyylisiin tilaisuuksiin. Ne ovat materiaalina kevyitä ja ilmavia, mutta myös helposti uudistettavissa erilaisten asusteiden, kenkien ja tyllialushameiden kanssa. Näin saadaan aikaan erilaisia tyylejä!


Milloin voin käyttää tyllihametta mekon tai hameen kanssa?

Tyllialushame tuo juhlavuutta kellohelmaisen mekon tai -hameen kanssa käytettynä. Tyllihame sopii siis oikein hyvin käytettäväksi kesäjuhlissa. 

Mielestäni tyllihame sopii kaikkiin tilanteisiin poislukien tietenkin hautajaiset ja tottahan toki kellohelmoja voidaan käyttää ilman tyllejäkin, jos tuntuu liian muhkealta. Tyllihameen tarkoitus on tuoda muhkeutta mekon tai hameen helmaan, näin saadaan aikaan kapeamman oloinen vyötärö ja illuusio tiimalasivartalosta.

 Pitääkö juhliin laittaa sukkahousut?

Perinteisesti juhlapukeutumisessa tulisi käyttää sukkahousuja tai vaihtoehtoisesti stay uppeja. Jos haluat pukeutua vanhaan tyyliin, niin mekon alle voit laittaa saumasukat ja sukkanauhaliivit. Kesäaikaan valitaan ohuet ja vaaleat sukat tai sukkahousut. Jos juhlat kuitenkin ovat rennot pukeutumiseltaan ja kesäilma on oikein kuuma, niin voihan ne silloin jättää pois. Sukkahousujen käytön osalta on menty rennompaan suuntaan ja onhan Ruotsin prinsessojen nähty ilmestyvän edustustilaisuuksiin ilman sukkiksia.


Juhlissa on tarkoitus nauttia.

On hyvä muistaa, että vaikka pukeutuminen saattaa aiheuttaa paljonkin päänvaivaa, niin juhlavaatteissa pitää tuntea olonsa mukavaksi. Vaikka päällä olisi kuinka hienot ja kalliit vaatteet, mutta ne eivät saa oloa tuntemaan kauniiksi ja itsevarmaksi, niin väistämättä juhlatunnelmaasi se vaikuttaa kuitenkin. Kutsun lähettäjiltä saa varmasti neuvoja, jos jokin asia pukeutumisessa askarruttaa.

Ihanaa ja juhlaisaa kesää!

Terveisin, 

Niina VinPutiikista

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.

Eira Heinonen

Kiitos kivasta aiheesta. Sain pukeutumistietoa tulevia rippijuhlia varten. :)